Berendezi a háztartását? Mi segíttünk kiválasztani a színeket

KategóriaSzűrő
 
 
 
 
 

Berendezi a háztartását? Mi segíttünk kiválasztani a színeket

2020.02.21 [10:16]
Berendezi a háztartását? Mi segíttünk kiválasztani a színeket

A környezet színei nmagy hatással vannak ránk. Ezért nagyon fontos a színek tökéletes kiválasztása. Szükséges tudni, hogy az egyes színek milyen befolyással vannak ránk. Csak így tudunk létre hozni egy olyan othont, amely támogat és feltölt minket.

Minden szín bizonyos érzelmeket támogat. A megfelelő kombinációval egyszerűen létrehozhat egy olyan helyet, amely kényelmes és biztonságos egyaránt.

 

Fehér szín

A fehér szín egy semleges alap. Szimbolizálja az egyszerűséget, a tisztaságot és a stabilitást. Optikailag megnagyobitsa a helységet és jól néz ki, függetlenül attól, hogy melyik színnel van kombinálva. Érdekes változatok például a színes falak (halványkék) és a domináns fehér bútor (pipera asztal) kombinálása. 

 

Szürke

A szürke egy semleges szín, amely finoman simítja a zöld, kék vagy piros árnyalatokat. Szimbolizálja a stabilitást és az erőt. Célszerű használni a folyosón, vagy ebben a színben választani bútorokat a nappaliban vagy a hálószobában.  

Kék

A kék nyugtat és biztonságot ébreszt. Így biztosítja a nyugodt alvást, és pont ezért használják a hálószobában vagy a gyermekszobákban. Alkalmas a fürdőszobákban is, ahol nyugodt óceáni vizeket idézhet elő. A kékhöz gyönyörűen illik a fehér bútor. Így egy romantikus hangulatot hozhat létre, mintha csak néhány lépésre lenne a tengerparttól. 

Zöld

A zöld mindíg emlékeztet a természetre, és ezért az erdők érzéseire – az egészségre a boldogságra és az állandó fejlődésre utal. Azok a terek, amelyekben a zöld elemek aktívak, világosak és harmonikusak. Ne féljen hozzá enyhe sárga, barna, fehér vagy virágos tapétát használni. A zöld szín kültéri terek számára alkalmas, vagy a belső és a külső terek összefonására. 

Piros

A piros tökéletesen illik a fehér kiegészítőkhöz. Támogatja a tevékenységet, ez a szerelem szimbóluma, és ösztönzi az étvágyat is. Vigyázzon arra, hogy a pirosnak az enyhe árnyalatát válassza. Az erős piros színek gyakran a harag és a zűrzavar jelei. 

Lila

A lila a nőiesség és a lágyság szimbóluma. Ha levandula, orgona, vagy más árnyalatot választ, akkor egy kényelmes pihenő helyet kaphat. Ez a szín megfelel a hálószobának vagy a nappalinak vagy a finomabb árnyalat az előszobába is. Gyönyörű női helyet hozhat létre fehér bútorok kombinációjával. Képzeljen el egy lila árnyalatú előszobát, amelyben egy nagy fehér tükör dominál.  

Sárga

A sárga a boldogság, az optimizmus, a modernitás és a kreativitás színe. A sárga szín szórakoztató és friss, így a szín használata ideális a gyermekszobába vagy akár munkahelyen is. De ne felejtse el az élénk sárga színt valami decensel kombinálni.  semleges szürke vagy a fehér tökéletes kontrasztot hoz létre

Néha jobb a kevés mint a több, és ez a színválasztékra is vonatkozik. Próbáljon 2-3 színt választani, és kombilnálni őket különböző kombinációkban az egész belső térbe. Ne féljen próbálkozni, de összpontosítson a személyes preferenciákra. Alkosson olyan helységet, amilyet mindig is akart. Egy olyan helyet, amely tetszeni fog. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió
Segítségre van szüksége?Segítségre van szüksége?