Vajon tudja, hogyan kell helyesen tisztítani a sminkecsetet? Engedje meg, hogy segítsünk

KategóriaSzűrő
 
 
 
 
 

Vajon tudja, hogyan kell helyesen tisztítani a sminkecsetet? Engedje meg, hogy segítsünk

2019.01.18 [19:12]
Vajon tudja, hogyan kell helyesen tisztítani a sminkecsetet? Engedje meg, hogy segítsünk

A régmúlt időkben a sminkecsetek a professzionális sminkesek kiváltságának számítottak. Manapság mindannyiunk otthonában megtalálható, mondjuk a fésülködő asztalkán. Milyen a várható élettartama egy sminkecsetnek? Milyen törődést igényel? 

Ha sminkecsetet szeretne vásárolni, két lehetőség közül válaszhat. Vásárolhat szintetikus alapanyagokból vagy természetes alapanyagokból készült ecsetek tárházából. A természetes alapanyagokból készült ecsetek állati eredetűek. Az a hír járta a világot, hogy lágyabbak és tovább kibírják. Sajnos ez nem mindig van így.  

A kor előre haladt és vele együtt a technológia is. Minden a konkrét márkától függ. Bizonyára jobban megéri jobb minőségű sminkecsetbe fektetni, tehát inkább a minőséget semhogy a mennyiséget kell keresnünk. Az ilyen ecsetek akár hosszú évekig kibírják.
štetce


Miért szükséges tisztítani az ecsetet?

Az esetben, ha gyakran használja ecsetét, nagyon fontos annak rendszeres tisztítása, kéthetente legalább egyszer. Ugyanis lerakódások keletkezhetnek a pamacson. A zsíros felület megakadályozza, hogy elegendő sminket vigyünk fel arcunkra. Megtörténhet az is, hogy a szennyeződés miatt a termék elveszti az eredeti színét.

Az esztétika és a praktikusság az érem egyik oldala. A másik oldal a higiéniaé. A piszkos pamacson, amellyel nem törődünk nagyon gyorsan elszaporodnak a baktériumok. A baktériumok pedig bőrproblémákat okozhatnak, amit természetesen nem szeretnénk.

modelka


Tisztaság! De hogyan?

A sminkecsetet folyó víz alatt vagy akár nagyobb tálban is tisztíthatja. Bármely módszert is választja, elég az applikátort, vagyis a pamacsot, bemártani a vízbeKerülje a fémrészt, melyben a sörtéket ragasztották, ugyanis a ragasztó engedhet a víz hatására. A fémrész pedig korrodálhat.

Folyó víz alatti tisztogatás

A sminkecseteket tisztítsa langyos vízben. A sörtéit mártsa be vízbe, hogy a víz lefelé folyjon rajta keresztül. Ha ezáltal kimostuk belőle a szennyeződéseket, tegyen tenyerére egy kevés sminkecset tisztító folyadékotKörkörös mozdulattal felhabosítjuk a szert, amivel egyben az ecsetet is tisztítjuk. Tudjuk, hogy az ecset tiszta, amikor a hab már nem színeződik el, hanem fehér marad.  

Ezután az ecsetet víz alatt jól leöblítjük. A sörtéit lágyan csavarja ki, és nyugodtan kedve szerint formálhatja. Az ecsetet száríthatja tiszta törölközőn, de a legjobb megoldás az lenne, ha a pamacs a levegőben lenne. Ez például úgy lehetséges, hogy ráhelyezi a fésülködő asztalka szélére és fogóját kendővel az asztalkához erősíti.

Ajánlatunk

Természetes sminkecsetek tovább száradnak. Jó, ha hagyjuk őket száradni akár 24 órán keresztül. A szintetikus anyagból készült ecseteknek elég egy éjszaka.

Használjunk tálkát

Öntsünk egy kevés vizet és sminkecset tisztító szert a tálkába. Körkörös mozdulatokkal jól megtisztítjuk az ecsetet. A vizet szükség szerint többször is kicserélheti. Ha nem biztos abban, hogy az ecset teljesen tiszta, öblítse le azt langyos, folyó vízzel.

A szárítás teljesen olyan, mint az előző esetben.

Ajánlatunk

Az esetben, ha nincs kéznél sminkecset tisztító szer, egy lágy sampon, például gyerek sampon, is megteszi. Ha extra törődést szeretne nyújtani ecsetei számára, használjon pár csöpp oliva- vagy kókuszolajat. Biztosíthatjuk, hogy leginkább a természetes alapanyagú sminkecsetek megköszönik Önnek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió
Segítségre van szüksége?Segítségre van szüksége?