Lakberendezés a francia romantika jegyében – a provence-i stílus

KategóriaSzűrő
 
 
 
 
 

Lakberendezés a francia romantika jegyében – a provence-i stílus

2019.10.22 [10:46]
Lakberendezés a francia romantika jegyében – a provence-i stílus

A francia vidék szépséges látványa már számos embert elvarázsolt. Annak ellenére, hogy a provence-i stílus kezdete a 18. századtól eredeztethető, még ma is időtálló és közkedvelt. Némelyen örömmel elkalandozunk a levendula világában, a természetes alapanyagok és pasztellszínek lenyűgöző birodalmában, ahol a meghittség és a gyöngédség uralkodik.

 

A tökéletes laktér létrehozása könnyebb, mint gondolná, csak ne felejtse el alkalmazni eme három aranyszabályt, és felöltöztetheti otthonát a provence-i stílus jegyeibe: 

  1. a kevesebb néha több,

  2. alkalmazzon lágy, világos színeket,

  3. az apró részletek a legfontosabbak.

A kevesebb néha több

Alakítson ki egy teret, melyet néhány domináns darab tölt ki, ne töltse tele felesleges bútordarabokkal. Elsősorban a meghittség és a világosság legyen mérvadó. A helységben a vidéki stílusú bútordarabok domináljanak, melyeknek megjelenése legyen masszív és decens

Lágy színek használata

Felejtse el a rideg fehér színt. A provence-i stílust a bézs, az elefántcsont fehér, a krémszín és ekrü képviseli. A fáradtrózsaszín vagy a decens arany árnyalatai fával és egyéb természetes alapanyaggal kombinálva nagyon szép hatást keltenek. 

Az apró részletek a legfontosabbak  

Az igazi hangulatot a részletek varázsolják elő. Például: helyezzen el egy elegáns ékszerdobozt egy masszív fésülködő asztalkára. Az ékszerszekrény optikailag megnagyítja lakterét, és tökéletes női sarkot teremt minden hölgy számára. Ne felejtse el, mennyire fontos a teret betöltő illat – a női parfüm illata. 

Teremtse meg az ideális otthont, ahová örömmel tér vissza, melyet mindenki dicsér, és amelyben igazán otthonosan érzi magát. A provence-i stílus 20 és 50 év múlva is időszerű lesz, szóval ne féljen befektetni minőségi bútordarabokba és ne feledkezzen meg a részletekről sem. S most már csak annyi marad hátra, hogy mindennap kiélvezze szépséges lakterét.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió
Segítségre van szüksége?Segítségre van szüksége?